Prednosti uporabe računalniške tablice

Univerzalna možnost povezovanja s tablico

Tablični računalniki so zaradi svoje prenosljivosti podobni prenosnikom. Seveda imajo na razpolago manj moči, vendar to ne pomeni, da niso izredno zmogljivi. Na njih najdemo tudi vhode brez katerih danes ne gre. Ti so:

  • USB-C
  • Micro-USB
  • Lightning vhod

Uporabljajo se za napajanje same naprave, kot tudi podatkovne prenose. To nam omogoča, da se hitro povežemo z namiznim računalnikom, prenosnikom ali drugo napravo. Tako lahko prenašamo slike, zvok in druge datoteke, kot so prezentacije, poslovna poročila ipd.

Tehnologije za brezžično povezavo, kot so Bluetooth in Wi-Fi pa so vgrajene v praktično vseh tablicah. S preprosto povezavo na Wi-Fi omrežje imamo takoj dostop do interneta. Nekatere tablice pa omogočajo, da v njih vgradimo SIM kartico, kar nas poveže v mobilno omrežje. Z mobilnim omrežjem lahko opravljamo in sprejemamo klice, kot s pametnim telefonom.

Zmogljiva strojna oprema tabličnega računalnika

Vse moderne multifunkcijske naprave imajo dovolj moči, da z njimi počnemo marsikaj. Tablice niso izjema, saj imajo vgrajen procesor, ki je sposoben opravljati vsakodnevne naloge in veliko več. Tako lahko:

  • Gledamo filme
  • Igramo igre
  • Uporabljamo programe za oddaljeno pomoč
  • Uporabljamo poslovne in druge aplikacije za vodenje podjetja ali zabavo

Lahko bi rekli, da so tablice dosti podobne pametnim telefon, saj je vgrajena strojna opremo izredno podobna.

Če imamo doma novejši televizor, ki uporablja Android ali drugi operacijski sistem, potem lahko naš tablični računalnik z njem povežemo in na televizorju predvajamo filme in druge digitalne vsebine.

Andorid, iOS in drugi operacijski sistemi pa nam dajejo možnost, da razširimo zmogljivosti našega tabličnega računalnika z aplikacijami. Te aplikacije so raznovrstne, saj jih prenesemo s svetovnega spleta na našo napravo.