Nakup prenosnega računalnika

Računalniška tehnologija je izredno napredovala v zadnjem desetletju. Računalniki so postali lažji, cenejši in bolj dostopni kot kadarkoli. Poleg tega pa z njimi lahko počnemo vedno več. Prenosniki pa so ravno zaradi tega postali bolj priljubljeni kot kadarkoli prej. Nakup prenosnika nam prinese mnogo ugodnosti, ki nam olajšajo življenje in pohitrijo vsakodnevna opravila. V tem članku si bomo ogledali največje prednosti, ki jih pridobimo, če uporabljamo prenosni računalnik. Poleg tega pa bomo na hitro omenili specifikacije, ki je dobro, če jih poznamo, da bolje razumemo zmogljivost računalnika.

Moč prenosne tehnologije

Nakup prenosnika je idealen, če potrebujemo računalnik, ki bi ga radi veliko premikali. Tako se lahko sprehajamo iz sobe v sobo, ne da bi za seboj nosili kable ali druge podaljške. Prenosnik nam bo omogočal, da gledamo filme v postelji, odgovarjamo na elektronsko pošto v kuhinji ali poslušamo glasbo v dnevni sobi. Zaradi njegove prenosljivosti pa ga lahko tudi uporabimo v podjetju za prezentacije, video in avdio konference ter mnogo drugih aktivnosti.

Večja učinkovitost s prostorom

Računalniki so bili vedno znani po tem, da zavzamejo veliko prostora. Namizni računalniki so dokaj veliki in niso primerni za vsako sobo. Nakup prenosnika pa je idealen, če želimo prihraniti s prostorom ali ga nimamo veliko na razpolago. Ker imamo monitor, tipkovnico, kamero, mikrofon in zvočnike v eni napravi, ne potrebujemo dodatne periferije. To pomeni, da:

  • Si lahko uredimo pisarno skoraj kjerkoli
  • Če imamo mizo za računalnik, bomo s prenosnikom prihranili ogromno prostora na njej
  • Računalnik lahko pospravimo v predalčnik, pod mizo ali drugam, ne da bi nas motil
nakup namiznega računalnika

Boni za vključenost državljanov v digitalno preobrazbo sveta

Moderni svet se vedno bolj nanaša na uporabo računalniške tehnologije. Ta se razvija s svetlobno hitrostjo, saj smo vsako leto lahko priča močnejšim procesorjem, prenosnim računalnikom, tablicam in drugim napravam.

Bolj kakovostni zasloni

Veliko današnjih prenosnikov uporablja izredno kvalitetne zaslone. Nakup prenosnika od znanih proizvajalcev nam zagotovi, da bomo uporabljali ergonomski in izredno energijsko učinkovit monitor. Tako lažje delamo za računalnikom in smo tudi bolj produktivni. Moderni zasloni imajo izredno široke kote gledanja. To pomeni, da lahko s prijatelji gledamo film in popolnoma dobro vidimo vse slike, tudi če sedimo bolj stran od samega zaslona. Tako lahko:

  • Več ljudi sedi za prenosnikom in vsi vidijo vse, kar je na zaslonu
  • Delamo na projektu z več ljudmi, ki si deli en prenosnik
  • Brez natančnega nastavljanja zaslona vidimo vse podrobnosti

Računalniški servis za prenosnik

Ena izmed prednosti je tudi sam računalniški servis, ki ga lahko koristimo. Vsi proizvajalci prenosnih računalnikov imajo izredno dobro vzpostavljeno mrežo računalniškega servisa. Če se nam pokvari sam računalnik ali del njega, lahko hitro najdemo računalniški servis v naši okolici. V nasprotnem primeru pa imamo možnost pošiljanja samega prenosnika preko pošte. Vsi servisi so izredno odzivni in imajo garancijo na nove prenosnike do 3 let in tudi več.

Bolj kompatibilna strojna oprema

Namizni računalniki so večinoma sestavljeni iz različnih komponent, ki so od različnih proizvajalcev. Prenosnik pa je narejen popolnoma drugače. Vse komponente so testirane, da delujejo med seboj in zato lahko tudi uživamo boljše delovanje strojne opreme. Ker je vsaka komponenta izrecno narejena, da deluje z vsemi ostalimi v našem prenosniku, bomo tudi veliko manj potrebovali računalniški servis. Tako smo lahko sigurni, da bo računalnik deloval dolgo in učinkovito.

Možnost razširitve zmogljivosti

Moderne prenosnike lahko spremenimo v stacionarne računalnike. Priklopimo lahko zunanji monitor, tipkovnico, miško ter ostale naprave in tako razširimo zmogljivosti računalnika. Lahko imamo tudi več monitorjev naenkrat, kar je odlično za uporabo v podjetju, obdelovanje slik, ustvarjanje digitalnih vsebin ipd. Lahko pa tudi priključimo zunanji disk in si tako povečamo kapaciteto spomina.

Večja povezljivost z internetnim omrežjem

Prenosni računalniki so bolje opremljeni za povezovanje z brezžičnim omrežjem. Tako ima skoraj vsak model vgrajeno Wi-Fi omrežno kartico z 2.4GHZ ter 5GHz zmogljivostmi. Obenem pa imamo na razpolago tudi Bluetooth ter v nekaterih modelih tudi SIM režo. S temi tehnologijami smo lahko vedno povezani z omrežjem, tudi če smo na terenu. To je izredno priročno v primerih, ko:

  • Smo na terenu in nujno potrebujemo dostop do interneta
  • Želimo vzpostaviti pisarno v prostoru, ki nima fizičnih priključkov za internet
  • Želimo imeti čim manj opravka s kabli doma ali v pisarni

Res pa je, da je nakup prenosnika lažje, če zaupamo podjetju, kjer ga bomo vzeli. Na spletni strani www.anni.si imamo na voljo veliko število računalniške opreme. Poleg tega pa za nas skrbi računalniški servis, ki nam računalnik hitro vzpostavi v delujoče stanje. Strokovnjaki pri podjetju Anni imajo tudi vrhunsko opremo za reševanje podatkov, kar je izredno pomembno, če izgubimo dostop do našega trdega diska.

Ponudba kartuš Canon zajema originalne in kompatibilne kartuše, večini modelov kartuš pa so dodani tudi ustrezni kompleti kartuš, ki so cenovno ugodne opcije. Preberi več …