Prednosti uporabe sončnih panelov s sončnimi sledilci

English: Michael Reed, Array Technologis Inc.,...O tem kakšne so prednosti uporabe sončnih panelov v povezavi s sončnimi sledilci, bi se dalo debatirati ure in ure. Za vas smo pripravili samo nekaj bistvenih informacij,o katerih je dobro biti obveščen!

Marsikomu že sam izraz sončni sledilec ni najbolj jasen, zato smo se odločili, da vam ga predstavimo. Vsak, ki je vsaj malce razgledan, ve, da je sončna energija tista, ki se pridobiva preko sončne svetlobe. Gre za ekološki, čist vir energije, katera je okolju prijazna in je obnovljiva. Za izkoriščanje sončne energije pa potrebujemo tako imenovane sončne celice oziroma sončne kolektorje, katera lahko danes vidite že marsikje. Največkrat pa krasijo strehe hiš. Na videz so malce podobni velikim zatemnjenim ogledalom, katera se lesketajo v soncu.

Torej, ena bistvenih prednosti uporabe sončnih panelov v povezavi s sončnimi sledilci je zagotovo dejstvo, da s pomočjo slednjih, izkoristek sončne energije še krepko povečamo. Dejstvo je, da prav nobeden sprejemnik ne bo deloval optimalno, v kolikor ne bo imel stika s sončnimi žarki. Ti so tisti, ki omogočajo optimalni izkoristek sončne energije. Na kakšen način je pri tem pomemben sončni sledilec?

Nekateri znanstveniki in tehniki so ugotovili, da lahko maksimalno izkoristijo

sončno energijo samo, če sončni kolektorji to vseskozi zaznavajo – to pomeni, da morajo delovati kot sončnice – se obračajo po soncu. In sončni sledilci so tisti, ki poskrbijo za obračanje sončnih sprejemnikov. Pri tem poteka premikanje samo v dveh smereh: vzhod – zahod. Za razliko od sončnih sledilcev, pa vam je verjetno bolj domač izraz sončni panel, kateri predstavlja večji skupek sončnih celic – sončne celice so med seboj povezane in postavljene v nek okvir.

Drugače ga imenujejo tudi sončni modul. Zakaj so potrebni sončni paneli? Zato, ker posamezne sončne celice proizvedejo zelo malo elektrike in jih je iz tega vidika smiselno med seboj povezat ter posledično povečat proizvodnjo elektrike.

Lahko bi še nakladali in govorili o prednostih uporabe sončnih panelov v povezavi s sončnimi sledilci, a menimo, da to ne bi imelo smisla. Dejstvo je, da je uporaba obeh dejavnikov skupaj, nekaj, kar prinaša optimalne rezultate!

Enhanced by Zemanta