Nakup tonerjev za laserski tiskalnik

Laserski tiskalniki postajajo vedno bolj priljubljeni za domačo in poslovno uporabo. Res pa je, da ima veliko ljudi zadržke, ko kupujejo omenjeno napravo. Temu je tako, saj je laserski tiskalnik velikokrat dokaj dražji od klasičnega, ki uporablja črnilo. Razlog za to je, ker uporablja bolj napredno tehnologijo, ki omogoča hitrejše in bolj natančno tiskanje dokumentov in slik. Pri tem pa ne uporablja kartuše za tiskalnike, ampak nekaj popolnoma drugega. Laserske naprave za tiskanje ustvarijo sliko in besedilo s prahom, ki se nahaja v tonerju

Zakaj tonerji ne vsebujejo črnila?

Laserski tiskalniki so na voljo za nakup že od zgodnjih 80. let. Že od takrat uporabljajo posebno tehnologijo za izdelovanje dokumentov, ki je najbolj prepoznavna po tonerjih. Te ne vsebujejo barve, ampak poseben barvni prah. Tega naprava zapeče na papir, kar omogoča skoraj instantno izdelovanje dokumentov. 

Zaradi tehnologije izdelave dokumentov z barvami, ni možno uporabljati črnila. Prednosti uporabe barvnega prahu pa so tako:

  • Izdelan dokument ali slika se posuši takoj
  • Veliko hitrejše tiskanje
  • Manj pogosto čiščenje tiskalnika

Kartuše za tiskalnike poznamo v mnogih oblikah

Preden se bomo podali v nakup tonerjev, je dobro, če poznamo različne vrste kartuš. Tako bomo tudi lažje razlikovali med različnimi tonerji, ko bomo morali kupiti novega.

Preden se bomo podali v nakup tonerjev, je dobro, če poznamo različne vrste kartuš.

Pri nakupu novega tiskalnika skoraj vedno dobimo dodatno OEM opremo. OEM kratica je sinonim za originalno opremo, ki jo je izdelal proizvajalec naše tiskalne naprave. Tako imajo različni proizvajalci, kot so HP, Canon in Xerox vsi OEM oznake na kartušah, ki so jih izdelali sami.

Originalne kartuše za tiskalnike so lahko zelo drage za nakup, če veliko tiskamo. Razlogi za visoko ceno pa obstajajo zaradi sledečih lastnosti, kot so:

  • Visoka-kvaliteta barve
  • Proizvajalčeva garancija na brezhibno delovanje
  • 100% združljivost z našim tiskalnikom

Tonerji uporabljajo enake oznake OEM. Dobimo pa jih lahko v prosti prodaji, kot tudi z nakupom same naprave za tiskanje.

Kartuše, ki ne nosijo oznake OEM

Za cenejše tiskanje imamo na voljo veliko različnih kartuš, poleg originalnih izvedb. Izdelujejo jih podjetja, ki želijo omogočiti uporabnikom, da prihranijo veliko sredstev s pisarniškimi potrebščinami. Tako poznamo:

Kompatibilne kartuše, ki so cenejše od originalnih

Kompatibilne kartuše izdelujejo različna podjetja. Velikokrat lahko opazimo, da imajo večjo kapaciteto barve, bolj učinkovito porabo barve pri tiskanju in druge izboljšave že vgrajene. So pa dosti cenejše za nakup, saj dosegajo od 30%-40% celotne cene, ki jih imajo OEM kartuše za tiskalnik.

Obnovljene kartuše so dostikrat najbolj ugodne za nakup

Tako kot tonerje, nekatera podjetja obnavljajo tudi kartuše. To pomeni, da se zavržene in izrabljene kartuše obnovi. Pri tem procesu se zamenjajo vsi poškodovani del ohišja in samo enoto se ponovno napolni z visoko-kakovostno barvo.

Ponovno napolnjene kartuše so idealne za uporabnike, ki veliko tiskajo

Zadnja vrsta kartuš za tiskalnik pa poznamo kot ponovno napolnjene. Omenjene kartuše so točno to, kot pravi ime – ponovno napolnjene. So najcenejša izbira izmed vseh, saj so napolnjene z barvo zadovoljive kakovosti, zato niso primerne za tiskanje slik. 

Originalni tonerji so priloženi veliko novim laserskim tiskalnikom.

Originalni tonerji imajo vključeno proizvajalčevo garancijo

Originalni tonerji so priloženi veliko novim laserskim tiskalnikom. S tem proizvajalec zagotovi, da bomo lahko njegovo napravo uporabili, takoj ko jo prinesemo domov. Tonerje OEM pa lahko tudi najdemo v prosti prodaji, vendar so skoraj sigurno najdražja izbira izmed vseh. Temu je tako, saj vsebujejo garancijo in so preverjeno združljivi z našo napravo.

Do nižjih pisarniških stroškov s kompatibilnimi tonerji

Kompatibilni tonerji predstavljajo rešitev za uporabnike, ki veliko tiskajo. V večini primerov so omejeni veliko cenejši od originalnih. Namenjeni pa so izdelovanju dokumentov, kot tudi slik. Kvaliteta barvnega prahu je malo nižja kot pri originalnih izvedbah, vendar razlika v resnici ni opazna.

Tonerji kompatibilne izvedbe so odlična izbira, če želimo bolje obvladati pisarniške stroške. Ker jih lahko kupimo za nizko ceno, so odlična naložba za vse tiskalnike, ki jih uporabljamo za podjetniške namene.

Zadnja in najcenejša vrsta tonerjev pa so tisti, ki so ponovno napolnjeni.

Ponovno napolnjeni tonerji so primerni za tiskanje dokumentov

Zadnja in najcenejša vrsta tonerjev pa so tisti, ki so ponovno napolnjeni. V tem primeru je opravljena samo zamenjava barve. Ta barva je dostikrat zadovoljiva za tiskanje dokumentov in drugih listin. Ni pa primerna za izdelovanje slik in za uporabo pri drugih projektih, kjer želimo najvišjo kakovost tiskanja.

Na spletni strani www.toner123.si lahko kupimo tonerje in kartuše za tiskalnike vseh priznanih znamk. Obenem pa je na voljo tudi veliko potrošniškega materiala, kot so različne vrste papirja, filtri za tiskalnike, etikete ipd.