Za spletni brskalnik prijazna domena

Registracija domene je samo ena od nujnih nalog, ki se jih boste morali lotiti pri izdelavi svoje nove spletne strani. Sicer pa vam je verjetno že znano, kaj domena sploh je. To je jedro vaše spletne identitete, kamor boste usmerjali vse svoje stranke, poslovne partnerje in druge uporabnike spleta. Ravno zato je izjemno pomembno, da pri registriranju domene pazite na pomembne dejavnike. 

Ime domene mora biti vaše, drugi ga ne smejo uporabljati. Domena je eno od najmočnejših spletnih orodij. To velja tako za posameznike kot tudi za podjetja. Pri izbiri pa zlasti pazite na to, da bo ime kar se da dobro izbrano. Ime naj bo kratko, navezuje naj se na vašo dejavnost in naj bo zapomnljivo. 

Vzroki za registracijo domene 

Mogoča je tudi registracija internetne domene pri ponudniku gostovanja. Potrebna je zato, da si z njo zagotovite unikatno spletno identiteto oziroma svoj spletni naslov. Po njem boste znani izključno samo vi. Kakovostno izbrano ime domene vam bo omogočalo večji obisk spletne strani in s tem posledično tudi veliko uspešnejše poslovanje. 

Ime domene mora biti vaše, drugi ga ne smejo uporabljati.

Najbolje je, da si izberete kar lokalno domeno. Dobro je poseči tudi po svetovno znanih domenah, kot so na primer .net, .com ali pa .org. Ime domene naj bo torej kar se da privlačno, jedrnato, dobro zapomnljivo, razumljivo in ne nazadnje naj predstavlja vaše podjetje oziroma dejavnost. 

Dovoljeni znaki pri registraciji domene 

Registracija domene od vas torej zahteva, da si izberete njeno unikatno ime. Pri izbiri imena domene pa so dovoljeni le nekateri znaki. Uporabljate namreč lahko le znake od a do z. Pri nekaterih končnicah so dovoljeni tudi šumniki. To velja na primer za končnice .si, .com in .net. Prav tako lahko v izbrano ime domene vključite pomišljaj ter števila od 1 do 9. 

Registracija domene od vas torej zahteva, da si izberete njeno unikatno ime.

Ime domene se ne sme končati ali pa začeti s pomišljajem. Priporočamo vam, da pri imenu uporabljate le male črke. Ime lahko vključuje do največ 67 veljavnih znakov. Izjemno pomembno pa je, da je domena za iskalnik kar se da prijazna. To pomeni, da boste že z njo vsaj malce poskrbeli tudi za optimizacijo svoje spletne strani. Ta vam bo v veliki meri omogočila izboljšanje prepoznavnosti na spletu. Posledično to praviloma pomeni tudi večji obisk na spletni strani. 

Različni ponudniki spletnega gostovanja 

Spletno gostovanje ali web hosting je pri izdelavi spletne strani ena od nujnih sestavin. A še preden se odločite za to storitev, boste morali paziti na kar nekaj pomembnih dejavnikov. Verjetno vas bo pri izbiri ponudnika presenetilo že to, da je pri nas več kot dovolj izbire. Na voljo nam je namreč več kot pa 20 različnih ponudnikov za spletno gostovanje. 

Vsak ponudnik spletnega gostovanja vam bo zagotavljal, da ponuja najboljše storitve. Če ne boste preverili čim več ponudbe, se lahko kaj hitro pripeti, da si boste izbrali neustrezen paket spletnega gostovanja. To pogosto pomeni tudi to, da se nekdo naroči na nekaj, česar sploh ne potrebuje. 

Izbira najsodobnejšega gostovanja na spletu 

Dobro je vedeti, da najsodobnejše spletno gostovanje temelji na SSD diskovnih poljih. Če se boste odločili za to obliko gostovanja, bo vaša spletna stran ali pa spletna prodajalna delovala tudi do petkrat hitreje kot sicer. Vsekakor je to tudi zelo velik plus za samo uporabniško izkušnjo. In ker se bo vaša spletna stran zaradi dobre izbire spletnega gostovanja hitreje nalagala, bo tudi veliko višje uvrščena v iskalnik Google. 

Vse domene in spletno gostovanje se lahko upravlja preko nadzorne plošče.

Vedeti morate tudi to, da je spletno gostovanje pri nas dražje od gostovanja v tujini. A ne ostanite samo pri tem dejstvu. Pomembno je vedeti, zakaj je temu tako. Če boste odločili za strežnike našega ponudnika, se bo vaša spletna stran veliko hitreje nalagala. Prav tako bo narejena še lokalna optimizacija, obenem pa vam bo podpora na voljo tudi v našem jeziku. Vse to so največje prednosti našega spletnega gostovanja pred tujim. 

Upravljanje spletnega gostovanja preko nadzorne plošče 

Vse domene in spletno gostovanje se lahko upravlja preko nadzorne plošče. Ravno zato je izjemno pomembno, da je plošča za nadzorovanje enostavna za uporabo. Med najbolj razširjene plošče se uvršča nadzorna plošča cPanel. Pri nas jo lahko dobite tudi v slovenskem jeziku. 

Ključnega pomena pri izbiri ponudnika za gostovanje na spletu je tudi to, da vam ves čas omogoča strokovno in hitro podporo. Ta je praviloma na voljo preko telefona ali pa spletne pošte. Nekateri med ponudniki vam ponujajo tudi pomoč s pomočjo baze znanja ali rubrike z najpogostejšimi vprašanji. 

Tonerji. Pred nakupom se dobro pozanimaj o modelu svojega tiskalnika in preglej raznoliko ponudbo na trgu, kjer kar mrgoli proizvajalcev. Preberi več …